24/7 verzekerd van de juiste watertoevoer dankzij PKwadraat

/ 0 Reacties / in Algemeen / Door

PKwadraat uit Echt bestond op 16 maart jl. precies 15 jaar. Het bedrijf richt zich op de realisatie van (drink)water- en afvalwaterinstallaties; van ontwerp tot realisatie.

“Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in onderhoud, reparatie en het operationeel beheer van deze kritische installaties”, vertelt algemeen directeur Paul Poels. “Activiteiten waarbij heel wat technische kennis komt kijken. En dat past nou precies in ons straatje.”

HydroBusiness, een dochterbedrijf van Brabant Water, is een van de bedrijven die voor het operationeel beheer van (afval-)waterinstallaties met succes vertrouwt op de expertise van PKwadraat. “Ons belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat de klanten van HydroBusiness het jaar storingsvrij doorkomen”, legt Paul Poels uit. “En dat ze 24 uur per dag verzekerd zijn van de juiste watertoevoer, zowel kwalitatief als kwantitatief. HydroBusiness geeft ons het vertrouwen om in nauwe samenwerking de exploitatie van hun installaties te verzorgen. En daar zijn we trots op.”pkwadraat

Aanpakkersmentaliteit

Een goede rolverdeling, korte lijnen en een gedeelde aanpakkersmentaliteit liggen aan de basis van de succesvolle samenwerking tussen PKwadraat en HydroBusiness. “Doordat we elkaar zo goed kennen, nemen we eenvoudig elkaars rol over”, stelt Joost Smetsers, accountmanager bij HydroBusiness. “Die informele werkwijze heeft zo zijn voordelen. Vooral bij storingen en calamiteiten. Bedrijven de zekerheid bieden dat hun watertechnische installaties continu blijven draaien en altijd up-to-date zijn. Dat is de uitdaging waar het om draait in onze samenwerking. En dat is ook gelijk onze gemeenschappelijke drijfveer.”

Storingen razendsnel verhelpen

Het allround onderhoudsteam van PKwadraat staat 24 uur per dag, zeven dagen per week paraat om storingen en calamiteiten te verhelpen. “Dat varieert van storingen online uitlezen en oplossen tot werkzaamheden op locatie”, verduidelijkt Nicole Poels, hoofd administratie en P&O bij PKwadraat. “Zodra er een storing wordt gemeld, laten we alles uit onze handen vallen en gaan we op pad. Dat is voor ons heel normaal. Onze serviceauto’s zijn volledig ingericht als mobiele werkplaats en onze allround servicemonteurs hebben de specialistische expertise om alle facetten van de installatie draaiende te houden.” “Juist daarin ligt de kracht en meerwaarde van PKwadraat”, vult Joost Smetsers aan.

(Afval-)waterbehandeling

De samenwerking tussen beide partijen loopt al sinds 2009. “Inmiddels exploiteert HydroBusiness elf projecten”, aldus Joost Smetsers. “In totaal leveren we daarmee jaarlijks zo’n 10 miljoen kuub industriewater aan bedrijven en zuiveren we bijna 1 miljoen kuub afvalwater. In bijna de helft van onze projecten werken we samen met PKwadraat. Vooral in afvalwaterbehandeling zien wij nog flinke groeimogelijkheden. Veel bedrijven lozen hun afvalwater nog ongezuiverd op het riool. En dat brengt veel kosten met zich mee. Voor deze bedrijven bouwen en exploiteren wij een zuiveringsinstallatie op of rond het bedrijfsterrein. Daar wordt het afvalwater kostenefficiënt en op milieuvriendelijke wijze gezuiverd, voordat het wordt geloosd. Voor bedrijven een investering die zich al snel terugbetaalt en voor ons een interessante discipline. En het mooie is: PKwadraat groeit hierin met ons mee.”

Reageren is niet mogelijk.