Duurzaam Watergebruik

Wij helpen u met duurzaam waterverbruik

Steeds meer bedrijven kiezen voor duurzaam ondernemen. Er wordt al snel gedacht aan energie, maar duurzaam watergebruik is minstens zo belangrijk. Goed water is mondiaal schaars. Daarom moeten we zuinig omgaan met ons water. Want zonder in te grijpen gaat onze waterkwaliteit achteruit.

Méér dan waterbesparing

Bij duurzaam waterverbruik denkt u wellicht aan waterbesparing. Dit is één element, maar het is breder. Zijn bijvoorbeeld de bronnen die u gebruikt wel duurzaam? Het afvalwater dat u produceert kan chemisch of bacteriologisch verontreinigend zijn. Voldoet u aan de wetgeving? Misschien zijn er mogelijkheden om uw water te hergebruiken.

Het in kaart brengen van uw waterverbruik vraagt om expertise. HydroBusiness heeft kennis van waterkwaliteit, wetgeving, installatietechniek en zuiveringstechnieken. Daarom zijn wij uw ideale partner om duurzaam watergebruik te realiseren.

Om u zo goed mogelijk te adviseren omarmen we het European Water Stuwardship. Uw watergebruik wordt op 49 punten getoetst. Bij een voldoende beoordelingsscore komt u in aanmerking voor een bronzen, zilveren of gouden erkenning. Daarbij krijgt u praktische tips om nog beter te scoren.

Over EWS

European Water Stewardship (EWS) is het Europese programma voor duurzaam watergebruik. Het geeft professionele watergebruikers een praktisch middel om hun watergebruik te analyseren, te verbeteren en deze resultaten op een objectieve wijze te communiceren naar hun belanghebbenden. Door de toepassing van de EWS Standaard zijn watergebruikers:
– in detail op de hoogte van hun aan watergebruik gerelateerde risico’s,
– profiteren zij van economische voordelen door een duurzamer gebruik van water,
– kunnen zij hun MVO strategieën effectief implementeren
– en kunnen zij investeringen op het gebied van water die prioriteit geven die zij verdienen.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Het EWS is in de afgelopen jaren ontwikkeld door het European Water Partnership, een Europese watersector-organisatie gevestigd in Brussel. De Standaard voor Industrie is nu volledig ontwikkeld en wordt reeds breed toegepast in Europa. Onder andere door Coca Cola, BASF, de haven van Antwerpen, ABP Food Group, Chaudfontaine en vele andere bedrijven passen de standaard toe. Naast de toepassing in de industrie wordt EWS steeds meer gezien als leidraad voor het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen voor stedelijk watermanagement, in havens en in de landbouw.


Word ook een Water Steward

Gaat u al duurzaam met uw water om en bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een bronzen, zilveren of gouden erkenning? Dan helpen wij u graag verder.
Wilt u meer weten over EWS. Bekijk dan de website.