Uitbreiding bluswaterleidingnet Fortuna stad te Sittard

/ 0 Reacties / in Algemeen / Door

HydroBusiness heeft in gemeente Sittard/Geleen bij Fortuna Stad een duurzaam waterproject. Hemelwater wordt op het terrein van Fortuna Stad opgevangen en opgeslagen in een retentiebekken. Het retentiebekken heeft een opslagcapaciteit van 32.000 m3.  Bij grote hoeveelheden neerslag kan HydroBusiness het overtollige hemelwater gecontroleerd infiltreren in de bodem. In geval van langere periode van droogte kan het retentiebekken op niveau worden gehouden met het oppompen van grondwater.

HydroBusiness voorziet en garandeert het bluswater voor het voorzieningsgebied Fortuna Stad. Het hemelwater wordt beschikbaar gesteld vanuit het retentiebekken om als industriewater en bluswater te fungeren in geval van een calamiteit.Bedrijventerrein

In 2015 is het HydroBusiness bluswaterleidingnet uitgebreid met een leiding parallel aan de spoorlijn ten behoeve van ProRail.
In opdracht van de gemeente wordt het bluswaterleidingnet verder uitgebreid om direct bluswater ter beschikking te hebben langs het spoor en ten behoeve van de aanwezige bebouwing van Fortuna stad. De uitbreiding wordt gelijktijdig gerealiseerd met de aanleg van een spoorbrug en fietspad op Fortuna Stad.

De uitbreiding wordt aangesloten op de in 2015 aangelegde leiding voor ProRail en op de ringleiding van HydroBusiness in de Lissabonstraat. Een goed initiatief van de gemeente Sittard om duurzaam de veiligheid te verhogen in haar gemeente.

Reageren is niet mogelijk.