Bewust duurzaam ondernemen met het Groen Certificaat

/ 0 Reacties / in Algemeen / Door

HydroBusiness maakt de bewuste keuze om energie te kiezen die afkomstig is van een duurzame bron. Het Groen Certificaat bewijst dat alle ingekochte energie 100% aantoonbaar duurzaam is en alleen voor HydroBusiness opgewekt.

Garantie groene energie

Om water te zuiveren is elektriciteit nodig. HydroBusiness wil voldoen aan de verwachtingen van klanten en duurzaamheidsdoelen realiseren. Daarom heeft HydroBusiness een raamovereenkomst met een partij die elektriciteit inkoopt. Door een extra vergoeding per kilowattuur te betalen, wordt gegarandeerd dat de verbruikte energie volledig groen is en afkomstig van hernieuwbare bronnen zoals wind- en zonne-energie.

Groen Certificaat

Hoewel de meeste energie in Nederland nog steeds afkomstig is van gas, kolen en kernenergie, eist HydroBusiness dat de hoeveelheid elektriciteit die ze verbruikt volledig duurzaam wordt opgewekt. Dit betekent dat de energieleverancier moet kunnen aantonen dat de volledige hoeveelheid verbruikte stroom duurzaam is geproduceerd. In 2023 heeft HydroBusiness in totaal 621 MWh elektriciteit verbruikt. Het Groen Certificaat bevestigt dat 100% van dit verbruik is opgewekt met behulp van Europese wind. Bij de opwekking van groene energie worden geen milieubelastende fossiele brandstoffen gebruikt en komen er vrijwel geen vervuilende stoffen vrij.

Betrouwbaarheid en certificering

Klanten, die ook steeds meer waarde hechten aan duurzaam ondernemen, vragen vaak naar het Groen Certificaat. Dit certificaat draagt namelijk bij in hun eigen duurzaamheidsdoelen en versterkt de gezamenlijke inzet voor een duurzame toekomst. Dat HydroBusiness een Groen Certificaat heeft past dan ook volledig bij waar het bedrijf voor staat:

• HydroBusiness wil als leverancier voldoen aan de duurzaamheidsdoelen van klanten.
• HydroBusiness is sinds 2023 gecertificeerd op niveau 3 van de MVO-prestatieladder.
• HydroBusiness helpt industriële bedrijven bij het verduurzamen van hun waterbeheer en streeft ernaar de eigen bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk te maken.

Positieve bijdrage aan het klimaat

HydroBusiness voorkomt op jaarlijkse basis behoorlijk wat luchtvervuiling. Wanneer gebruik zou worden gemaakt van grijze energie zouden er 17.264 bomen geplant moeten worden om de CO₂-uitstoot te compenseren. Door bewust te kiezen voor 100% duurzame energie wordt dit teruggebracht naar nul.

 

 

Plaats een reactie