Snelle monsteranalyse met mobiele laboratoriumbus

/ 0 Reacties / in Algemeen / Door

Bij HydroBusiness gaat service verder dan alleen de exploitatie van industriewaterzuiveringen of afvalwaterzuiveringen. Wij kijken voortdurend naar mogelijkheden om processen en waterbeleid te optimaliseren. Daarom hebben we geĆÆnvesteerd in een service die bijdraagt aan snel en kwalitatief waterbeheer: de mobiele laboratoriumbus. Deze bus stelt ons in staat om afvalwatermonsters direct ter plaatse te analyseren, waardoor kostbare tijd wordt bespaard en processen nooit lang stil hoeven te staan.

Nieuwste laboratoriumapparatuur

De mobiele laboratoriumbus is uitgerust met de nieuwste apparatuur, waaronder een spectrofotometer voor het analyseren van parameters zoals CZV, stikstof, fosfaat en meer. Met een centrifuge en droogstoof kan droge stof en as worden gemeten, terwijl een pH- en temperatuurmeter zorgt voor nauwkeurige metingen ter plaatse. De apparatuur voldoet aan de hoogste standaarden en is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en efficiƫntie.

Betrouwbaar en veilig

Het mobiele laboratorium voldoet volledig aan de eisen van een laboratorium klasse 2, met niet-absorberend materiaal op werkoppervlakken, vloeren, wanden en deuren. Veiligheid staat voorop, daarom zijn de ramen in de werkruimte niet te openen, waardoor een veilige en gecontroleerde werkomgeving wordt gegarandeerd.

In de praktijk

Structureel of incidenteel, in beide gevallen kan de laboratoriumbus van dienst zijn. Het kan zijn dat een onderneming incidenteel een beter beeld wil hebben van de kwaliteit en kwantiteit van het afvalwater dat zij loost. Met deze dienst kan in een kort tijdsbestek de kwaliteit worden bepaald en indien gewenst kan ook het volume worden vastgesteld (clamp-on meting). Daarnaast bestaat de mogelijkheid om structureel metingen uit te voeren zodat een beter beeld wordt verkregen van de lozingskosten en eventuele kostenbesparingen.

Meer informatie?

Wilt u weten hoe de laboratoriumbus uw waterbeheer kan optimaliseren? Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Plaats een reactie