Waterhergebruik

Waterhergebruik
Waterhergebruik

Iedere effluentstroom en ieder productieproces is uniek. Om die reden ontwerpt HydroBusiness voor elke organisatie een zuiveringsinstallatie op maat. We kijken niet alleen naar de inname- en lozingsaspecten, maar onderzoeken ook alle mogelijke extra voordelen zoals; warmteterugwinning, vermindering van chemicaliëngebruik, terugwinning van grondstoffen en besparing van waterinname. De laatste jaren is er veel vooruitgang geboekt op het gebied van waterzuiveringstechnologie, vooral membraaninstallaties zijn steeds breder toepasbaar.

We stemmen het zuiveringsproces af op uw afvalwaterkwaliteit en het doel waarvoor u het water gaat hergebruiken. Vaak dient het hergebruik van water voor processen als koelen en reinigen. Het is echter mogelijk om technologieën toe te passen die het water nog doorgrondiger zuiveren waardoor het water zelfs geschikt is voor processen binnen de producten- en voedingsindustrie. Daarnaast heeft HydroBusiness ervaring met projecten waarin proceswater wordt gezuiverd tot drinkwaterkwaliteit.

Van een complete DBFO-oplossing tot tijdelijke ondersteuning op uw zuivering, alles is mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie of voor een voorstel op maat: 076 5 72 77 50, info@hydrobusiness.nl.
Of bekijk hieronder alvast onze vier serviceniveau’s:

Service level 1
Technologische uren die vrij besteedbaar zijn.

Service level 2:
Technologische uren, inzetbaar op afgesproken tijden.

Service level 3
Volledige exploitatie in een 8/5 constructie.

Service level 4
Volledige exploitatie inclusief een 24/7 storingsdienst.

 

 


Project waterhergebruik in de voedingsmiddelenindustrie

HydroBusiness heeft in samenwerking met Lamb Weston / Meijer (LWM) een waterzuiveringsinstallatie voor (drink)waterhergebruik gerealiseerd. LWM maakt diepgevroren aardappelproducten en gedroogde aardappelvlokken en heeft duurzame ontwikkeling geïntegreerd in de bedrijfsstrategie. Op het gebied van water betekent dit zuinig omgaan met water en zoveel mogelijk (proces)water te zuiveren tot drinkwater om te kunnen hergebruiken. More

Project waterhergebruik in de voedingsmiddelenindustrie