DAF zet met nieuwe membranen duurzaam watergebruik voort

/ 0 Reacties / in Algemeen, Techniek / Door

 

Bron foto: DAF

 

In het hart van Europa’s toonaangevende fabrikant van bedrijfsvoertuigen, DAF, stroomt al twintig jaar gezuiverd water, afkomstig uit het Eindhovensch Kanaal. Dit gezuiverde water dient als koelwater voor de productieprocessen van het bedrijf. De industriewaterzuiveringsinstallatie (IZU) die dit mogelijk maakt, is een samenwerkingsverband tussen DAF en HydroBusiness. Deze samenwerking vormt de kern van duurzaam waterbeheer.

Ultrafiltratiemembranen voor zuiver water

Centraal in de zuiveringsinstallatie staat een geavanceerd systeem van ultrafiltratiemembranen (UF-membranen). Onder hoge druk filteren deze membranen onopgeloste deeltjes, virussen en bacteriën uit het ruwe kanaalwater. Hierdoor kan schoon en gezuiverd water aan DAF worden geleverd. Normaal gesproken gaan deze membranen zo’n vijf jaar mee, maar dankzij zorgvuldig beheer en onderhoud hebben DAF en HydroBusiness de levensduur weten te verlengen tot wel zeven jaar.

Tijd voor vernieuwing

Aan het einde van vorig jaar begon de zuiveringsinstallatie tekenen van slijtage te vertonen. Na grondig onderzoek werd in januari duidelijk dat de membranen toe waren aan vervanging. Een nieuwe set membranen werd besteld en geleverd.

Een succesvolle upgrade

Het installeren van de nieuwe membranen was een uitdagende klus die veel precisie vereiste. Onder leiding van HydroBusiness verliep dit proces echter zeer soepel. Nu produceert de zuiveringsinstallatie weer zo’n 70 m³ industriewater per uur, waarmee de duurzame watervoorziening van DAF gewaarborgd blijft.

Duurzaamheid als missie

Voor DAF staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Het gebruik van oppervlaktewater in plaats van bronwater voor industriële doeleinden is een duidelijk voorbeeld van hun inzet voor een duurzamere toekomst. Dankzij de samenwerking met HydroBusiness kan DAF blijven profiteren van een betrouwbare en duurzame watervoorziening, wat essentieel is voor de productieprocessen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over duurzame wateroplossingen? Neem dan contact op met Joost Smetsers van HydroBusiness via telefoonnummer 06-51153538.

 

 

 

Reageren is niet mogelijk.